MIN TOP 5 – DISNEY KLASSIKERE

Jeg har den klare holdning, at man ALDRIG bliver for gammel til Disney. Jeg har selv samlet stort set alle klassikerne på DVD. Mangler kun de to sidste. Jeg ser dem ikke ofte, men det sker at jeg til stadighed sætter en af dem på.

Derfor synes jeg også det er passende, at jeg laver en top 5 over mine yndlings disney film. Jeg har været barn i 90’erne og det bærer min liste også klart præg af. Det skal dog også siges, at jeg helt klart synes at Disney toppede i 90’erne.

 

5.

MESTERDETEKTIVEN BASIL MUS

Jeg synes det er en disney klassiker der er stærkt undervurderet! Hold nu op hvor har jeg set den film mange gange! Filmen er fra 1986 og er bygget over historien om Sherlock Holmes.

Da jeg var lille arbejdede min mor på en SFO. Det var dengang, hvor det faktisk var acceptabelt at vise film for børnene i institutionen. 😉 De havde derfor en del af disney klassikerne. Personalet måtte gerne låne dem hjem, så hver gang jeg var syg så lånte min mor Basil Mus med hjem til mig. Så så jeg den sådan ca. på repeat i flere dage.

 

4.

OLIVER & CO.

Jeg har set den her film virkelig mange gange! Den er tilbage fra 1988 og er bygget på historien om Oliver Twist. Jeg synes, at historien er virkelig sød og jeg elsker dens budskab om venskab.

Da jeg var stort barn gad jeg ikke længere at være i institution, så derfor fik jeg lov at gå hjem efter skole og var så alene hjemme til min mor kom hjem fra job. I en lang periode, der så jeg Oliver & co. nærmest hver dag når jeg kom hjem og så sad jeg og tegnede imens. Jeg har dermed slappet af og tømt hovedet mange gange til den her film.

 

3.

HERKULES

Jeg har et stærkt minde omkring den her film. Filmen udkom i 1997, da jeg var lige ved at fylde 12 år.

Min barndomsveninde og jeg har fødselsdag med en måneds mellemrum, så vi så den i biografen i forbindelse med fejring af fødselsdag. Det var første gang vi var alene i biografen.

For mig er filmen en perfekt kombination af humor, historie og disney magi. Jeg har set filmen RIGTIG mange gange og jeg kan ganske enkelt ikke blive træt af den.

 

2.

SKØNHEDEN OG UDYRET

Filmen udkom i 1992 på min 7 års fødselsdag. Min mor tog mig med i biografen for at se den, så vi rigtig kunne hygge. Jeg faldt så i søvn 10 min. inde i filmen, så min mor så Skønheden og Udyret helt alene.

Dog er det til stadighed en af mine favoritter og en af dem jeg har set mest. Jeg elsker historien og jeg elsker dens budskab.

Budskabet om, hvor lidt udseende og rigdom har at sige. Hvor lidt det definerer din værdi som menneske.

Ud over det, så er det bare en enorm smuk film. Den er tegnet utroligt flot og musikken er i en klasse for sig.

 

1.

KLOKKEREN FRA NOTRE DAME

Filmen udkom i 1996 og jeg var solgt fra første gang jeg så den! Jeg har set den så mange gange, at jeg ikke længere har tal på det.

Jeg elsker historien, jeg elsker stemningen i filmen, jeg elsker sangene og jeg elsker måden den er tegnet på.

Da jeg var barn talte historien rigtig meget til mig, fordi jeg kunne relaterer til Quasimodo. Jeg blev mobbet for min overvægt, så jeg følte mig også dømt på mit udseende.

Som voksen kan jeg også se alle de andre dimensioner filmen har og jeg synes til stadighed, at det er den film med den vigtigste og bredeste historie. Den har fat i så mange samfundsproblematikker, der stadig er relevante den dag idag.

 

 

Skriv et svar