MIN TOP 5 – KRIMISERIER

 

Nu havde jeg fat i krimiforfattere i min sidste top 5, så jeg tænker at vi bliver i den genre og kigger på min top 5 inden for krimiserier. For mig er en god krimiserie en der giver mig et forhold til hovedpersonerne, samt giver mig kuldegysninger og overrasker mig.

 

  1. CRIMINAL MINDS – Jeg har før skrevet om Criminal Minds og jeg synes stadig det er en af de mest geniale serier der findes. Den er så gennemført på alle måder. Hovedpersonerne er teamet der opklare sagerne. Jeg er totalt forelsket i Morgan, Reed og Garcia. De første 11 sæsoner af serien kan ses på Viaplay. Sæson 13 starter op i USA i slutningen af denne måned.
  2. BLINDSPOT – Jeg har lige slugt de første to sæsoner af Blindspot og er vild med det faktum at sæson 3 starter til efteråret (godt nok i USA). Serien handler om Jane Doe, som bliver fundet på Times Square i New York, uden nogen anelse om hvem hun er og ikke mindst hvorfor hendes krop er dækket af mærkelige tatoveringer. Herfra så tager serien fart, og du kommer med på jagten på Jane Does sande identitet. Du kan se den første sæson på Viaplay.
  3. THE FOLLOWING – Serien har både politibetjenten og den kriminelle som hovedperson, hvilket gør den virkelig interessant. Det er en serie om jagten på en seriemorder og hans netværk af kriminelle. Serien fik hårene til at rejse sig på armene af mig, op til flere gange. Alle 3 sæsoner af serien kan ses på Viaplay.
  4. BONES – Serien er en anderledes vinkel på krimiserier, end man havde set tidligere. Den er faktisk stadig ret anderledes. I Bones følger man et retmedicinsk antropologi team, som samarbejder med specialagent Booth om at opklare mordet på de lig de får ind. Det er en spændende serie, hvor man i den grad forelsker sig i seriens hovedpersoner. De første 11 sæsoner af serien findes på både Netflix og Viaplay. Seriens 12. og sidste sæson rullede over skærmen i USA tilbage i foråret.
  5. NUMB3RS – Jeg er ret vild med serien, fordi dens udgangspunkt er anderledes end de fleste andre krimi serier. Lidt ligesom Bones er. Den her tager udgangspunkt i matematikken i opklaringen af kriminelle sager. Det lyder umiddelbart kedeligt, hvis man ikke er interesseret i matematik, men det er det ikke. Personligt fatter jeg hat af matematik, men det her er fascinerende. 😉 Jeg ved desværre ikke hvor serien kan streames i øjeblikket.

 

Kender I til en god krimiserie, så skriv endelig om den i kommentarfeltet, jeg er altid glad for serie anbefalinger og der sidder sikkert andre derude der også kan bruge en serie anbefaling. 🙂

Skriv et svar